BLOG

Jak mě v Etiopii dostala Injara

Když jsem se rozhodl vyrazit na expedici do etiopského pohoří Bale Mountain a následně i na šestou nejvyšší horu Afriky - Rasdashen 4543 m v pohoří Simien Mountain, kladl sem si otázku, co budu v horách jíst? O Etiopii je známo, že co se týká jídla, tak zrovna nepatří ke kulinářským destinacím. Prakticky všude se člověk setká převážně s národním pokrmem Injara - tradiční nakyslou plackou připravovanou z mouky rostliny Teffu, což je spíše taková tráva, než obilnina. Mouka se získává ze semínek ve...

S expedičním jídlem od nás v pohoří Kačkar

Cestovatele Michala Štěpánka z Valmezu jsme vybavili dehydrovanou stravou Lyofood, Travellunch a Summit to Eat na jeho třítýdenní putování po pohoří Kačkar v Turecku. Jeho postřehy k lyofilizované stravě si můžete přečíst níže. Chodíte často do hor a nechce se vám vláčet s konzervami a dalším množstvím surovin, které zaberou v batohu hromadu místa a navíc se nelidsky „pronesou“ na vašich zádech? Nemáte v lásce emulgátory a další ingredience, které zatěžují váš organismus a navíc tělu nepřináší ...

Termoska Esbit zahřeje i ochladí

Německé termosky Esbit používáme a prodáváme více než 10 let. Zkušenosti s termoskama Esbit máme tedy nemalé. Než jsme objevili termosku Esbit, používali jsme obyčejné termosky, které jsme koupili v nějakém hypermarketu. Bohužel u každé obyčejné termosky vznikl problém s těsněním, víčkem nebo za největší extrém považuji termosku (dárek z benzínky za body), která vůbec neizolovala. Bylo na čase situaci vyřešit, zakoupit pořádnou kvalitní termosku a všechny ostatní již nefunkční vyhodit do sběrnéh...

Kempingové nádobí GSI outdoors

Historie firmy GSI outdoors původně z Britské Kolumbie sahá až do roku 1985, kdy se dva sourozenci vydali po západním pobřeží do San Diega. Začínali s výrobou nádobí z modrého smaltu, které bylo ideálním doplňkem k táboráku a postupně nabídku nádobí rozšiřovali zejména v oblasti designu a funkčnosti. Postupně ke kempingovému nádobí přidali i kuchyňské příšlušenství, které skvěle slouží v kempu i na náročných horolezeckých tůrách. Produkty GSI Outdoors jsou dnes distribuovány po celém světě, prot...

Lyofood - nejchutnější expediční strava

Rád bych vám představil lyofilizovanou stravu LYOFOOD, která o sobě tvrdí, že je nejchutnější na trhu. Nápady a outdoorové zkušenosti společnosti LYOFOOD v kombinaci s know-how a technologií vymrazování potravin společnosti Lyovit jsou dokonalým základem pro vytváření výjimečných produktů. Historie společnosti LYOFOOD je spojována s firmou Lyovit - jedním z největších producentů mražených bylin, ovoce a zeleniny, s více než 20 lety zkušeností na trhu. Aby bylo možné uspokojit potřeby horolezců,...

Test lihového vařiče Esbit

Ty si chceš vzít lihový vařič? Už jsi na tom někdy vařil? Tak přesně tyto slova slyším úplně vždycky když někam jedeme resp. letíme letadlem a já zvažuju vzít si jako jediného pomocníka na vaření - lihový vařič Esbit. Osobně si myslím, že právě tito skeptici nemají o liháči ani ponětí. Rok se s rokem sešel a já jsem vyfotil pár fotek, které nejen že lihový vařič představí, ale zároveň doporučí k nenáročným trekům, výletů či výpravám. Zmiňovat se o tom, že nespornou výhodou lihového vařiče je ní...

Voyager - jídlo na cesty z Francie

Do nabídky jsme nově zařadili expediční dehydrovanou stravu z Francie - VOYAGER. Voyager je chutné francouzské jídlo z Bordeaux v chytrém obalu. Hotové za 5 minut - stačí zalít horkou nebo studenou vodou. Jídlo Voyager je vhodné pro cestovatele, expedice a horolezce, pro myslivce a rybáře, pro speciální jednotky a záchranné složky, pro motorkáře a cyklisty. Čistá chuť jídla Voyager - Jídlo VOYAGER vyniká svojí čistou chutí surovin zachovanou díky šetrné přípravě z hotového uvařeného jídla. Vý...